Kit gereedschap

Om een klus optimaal te kunnen uitvoeren, hebt u naast de juiste kit- of lijmsoort ook nog een aantal hulpmiddelen nodig. Goede kit of lijm is natuurlijk de eerste voorwaarde voor elke klus. Maar daarnaast hebt u ook een aantal goede gereedschappen nodig om tot een perfect en volledig bevredigend eindresultaat te komen. Denk bijvoorbeeld aan hulpmiddelen om de restanten van een oude kitlaag haarfijn te verwijderen of speciaal afwerkgereedschap voor de o zo belangrijke finishing touch. Bekijk hieronder de meestverkochte gereedschappen voor uw volgende klus.

OTTO Fugenfux
€21,95 per stuk (€26,56 Incl. btw)
OTTO Fugenfux multitool
€8,12 per stuk (€9,83 Incl. btw)
OTTO Spuitmond voor kokers
€0,05 per stuk (€0,06 Incl. btw)
Afwerkhoutjes
€2,77 per stuk (€3,35 Incl. btw)
OTTO Fugenboy
€13,30 per stuk (€16,09 Incl. btw)
OTTO Glättfix
€2,73 per stuk (€3,30 Incl. btw)
OTTO Kokerhouder
€131,49 per stuk (€159,10 Incl. btw)
OTTO Fugenfux aansluitvoeg
€20,07 per stuk (€24,28 Incl. btw)

Alles over Kit gereedschap

Stanley afbreekmes en plamuurmes

Met het Ottoseal Plamuurmes kunt u vervolgens de fijnere, nog overgebleven kitresten verwijderen. De plamuurmessen zijn verkrijgbaar in twee afmetingen: 40 en 60 millimeter. Welk formaat het meest geschikt is, hangt af van uw persoonlijke voorkeur en het type klus waarvoor het mes wordt ingezet.

Ottoseal kokermes

Nadat de oude kitresten zijn verwijderd, is het tijd om de koker met kit klaar te maken voor gebruik. Met het speciale Ottoseal kokermes wordt het een koud kunstje om de nippels van de koker en spuitmond accuraat af te snijden. Het precies op maat snijden van de spuitmond is erg belangrijk voor het goed zetten van de te kitten voeg met behulp van een kitpistool. Het lemmet van dit kokermes is roestvrij en verwisselbaar. De kling is 13 bij 4 centimeter groot en ligt erg prettig in de hand.

Fugenboy en Fugenfux

Na het aanbrengen van de kit is het zaak om de fonkelnieuwe kitlaag ook goed af te werken. Ook voor deze klus heeft Ottoseal een aantal handige accessoires in het assortiment. Een goed voorbeeld is de Fugenboy. Dit flexibele, uit hoogwaardige kunststof vervaardigd stukje afwerkgereedschap is ook geschikt voor professionals en ideaal voor het gladstrijken van elke kitlaag. De Fugenboy is leverbaar in een kleine en grote variant.

  • De kleine is te verkrijgen in afmetingen van 5 en 8 millimeter
  • De grote zelfs in drie maten, te weten 11 millimeter, 14 millimeter en 17 millimeter.

In plaats van de Fugenboy kunt u ook kiezen voor de Ottoseal Fugenfux. Dit is een spatel die van speciale kunststof is gemaakt en tevens geschikt is voor professionele voegvorming. De Fugenfux is verkrijgbaar in formaten van 6,5, 8,5 en 10 millimeter.

 

Accessoires voor het afstrijken van de kitlaag

Voor het afstrijken van de voeg kunt u terugvallen op de speciale afwerkhoutjes van Ottoseal. Deze handige hulpmiddelen zijn ook verkrijgbaar in diverse formaten, namelijk 6, 8, 10, 15, 20 en 25 millimeter. Welk formaat u nodig hebt, hangt vooral af van de breedte van de voeg en kitstrook. De houtjes staan garant voor een gladde en strakke afwerking van al uw kitvoegen en zijn in onze webwinkel per stuk leverbaar. Ons assortiment bevat bovendien ook nog spatels en deegkrabbers, extra hulpmiddelen die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het feilloos bij- en afwerken van elke kitrand!