Natuursteen en marmer kitten

Natuursteen is een prachtig bouwmateriaal en geeft uw vloer of badkamer een bijzonder, stijlvol uiterlijk. Voor het kitten van deze ondergrond is het wel raadzaam om onze professionele zuurvrije siliconenkit voor natuursteen te gebruiken. Wat zijn de eigenschappen? En waar moet u speciaal op letten bij het afkitten van voegen tussen natuursteen? Graag leggen we dat voor u uit.

OTTOSEAL S70
€12,44 per stuk (€15,05 Incl. btw)
OTTOSEAL S117
€9,49 per stuk (€11,48 Incl. btw)
OTTOSEAL S140
€16,46 per stuk (€19,92 Incl. btw)
OTTOCOLL M500
€9,18 per stuk (€11,11 Incl. btw)
OTTOSEAL S130
€16,46 per stuk (€19,92 Incl. btw)
OTTOCOLL M550 HiTack
€9,40 per stuk (€11,37 Incl. btw)
OTTOSEAL S70 kleur op maat
€15,62 per stuk (€18,90 Incl. btw)
OTTOSEAL S80
€12,35 per stuk (€14,94 Incl. btw)

Alles over Natuursteen en marmer kitten

Natuurstenen tegels of keukenbladen zijn in veel opzichten een weerspiegeling van moeder aarde. Ze geven het in- of exterieur vaak een sprekende, serene, exclusieve, chique, stijlvolle en warme uitstraling. Door natuursteen te combineren met andere materialen, bijvoorbeeld hout, is het mogelijk om in huis authentieke, interessante en sprekende contrasten te creëren. Bovendien is natuursteen niet alleen een stilistisch fraai ogend, maar tevens duurzaam materiaaltype. Het is door zijn natuurlijke eigenschappen namelijk goed bestand tegen slijtage en verwering.

Voorbeelden en toepassingen van natuursteen

Er zijn verschillende typen natuursteen die bruikbaar zijn voor het verfraaien van uw interieur. Leisteen, marmer, graniet, kwartsiet, zandsteen, kalksteen, gabbro, gneis en porfier zijn enkele populaire voorbeelden. Bekende toepassingen voor natuursteen zijn:

  • wand- en vloeraansluitingen
  • keukenbladen
  • tegelvloeren
  • wandbetegeling in sanitaire ruimten zoals badkamers of zwembaden
  • terrassen

Ottoseal siliconenkit voor natuursteen

Voor het onder handen nemen van voegen en naden in natuursteen zijn speciale, zuurvrije kitsoorten vereist. De Ottoseal S70 is, net als de Ottoseal S130, bijvoorbeeld een ideale partner voor deze nauw luisterende klus. Deze zuurvrije kitsoort veroorzaakt geen randzonevervuiling waardoor het natuurstenen oppervlak ook na het kitten glad en schoon blijft. De Ottoseal S70 is een neutraal uithardende afdichtingskit die speciaal is ontworpen voor het voegen en kitten van marmer en andere soorten natuursteen. We hebben prachtige kleuren kit op voorraad in ons assortiment. Denk aan felle of donkere kit kleuren, maar ook matte kleuren zoals antraciet mat of jasmijn.

Natuursteenkit van Ottoseal

Professionele natuursteenkit van Ottoseal is ook non staining. Dankzij deze eigenschap krijgt u geen last van onooglijke vlekvorming tussen of op de natuursteenelementen. Natuursteen kit hecht zich bovendien erg goed aan de ondergrond. Dit is belangrijk bij relatief poreuze ondergronden zoals natuursteen. De sanitair- en natuursteenkit Ottoseal S140 is een prima optie voor het afkitten van keramische tegels en natuursteen in permanent natte omgevingen zoals zwembaden en doucheruimtes.

Duurzaam en slijtvast

Behalve schoon, is een professionele natuursteenkit zoals de Ottoseal S70 ook niet-corrosief en schimmelwerend (prima dus voor het afkitten van sanitair of douchedrains). Bovendien kenmerkt de kit zich door een hoge kerf- en scheurvastigheid. Omdat hoogwaardige natuursteenkit ook over een sterke uv-bestendigheid beschikt en ook minder ideale weersomstandigheden en veroudering het hoofd kan bieden, is zij ook bruikbaar voor het afdichten van marmeren zwembaden of voegen tussen terrastegels. Na het uitharden blijft natuursteenkit enigszins elastisch, maar tevens tredvast.

Vele kleuren leverbaar

Ook voor zuurvrije siliconenkit voor natuurstenen geldt dat wij vele kleuren kit standaard in ons assortiment hebben. Denk aan antraciete, zwarte kleuren die bij donkere stenen passen. Maar ook manhattan of structuurkleuren en matte kleuren zijn standaard leverbaar in onze webshop. Staat uw gewenste zuurvrije kitkleur er niet tussen? Dan is het ook mogelijk om een kleur op maat te laten produceren.

Zorgvuldige werkwijze

Ga bij het kitten van natuursteen zorgvuldig te werk. Zorg allereerst voor een schone, droge ondergrond die vrij is van stof, vet en eventuele oude kitresten. U kunt ervoor kiezen om de te kitten plek af te plakken met schilderstape, zeker op plekken die wat minder gemakkelijk te bereiken zijn. Voor het mooiste en strakste eindresultaat is het belangrijk om voldoende kit in de voeg aan te brengen en de voeg goed en vol te zetten.

Door de voeg na het kitten nat te maken met de speciaal op natuursteen toegesneden Otto Marmer afwerkzeep en af te werken met speciaal gereedschap zoals een Fugenboy of Fugenfux, komt de schoonheid en uitstraling van de natuursteen tot volle wasdom. De Marmer afwerkzeep is speciaal afgestemd op gevoelige marmer- en natuursteensoorten. Bovendien zorgt de zeep ervoor dat het kitoppervlak zijn glans behoudt.

Heeft u vragen over natuursteen kit of advies nodig? Wij staan iedere werkdag voor u klaar per e-mail, telefoon of chat. Neemt u gerust contact met ons op.