Douche drain of put kitten

Drains en putten, bijvoorbeeld in een badkamer, behoren tot de meest uitdagende omgevingen om te kitten. Vocht is het grootste probleem en kan zorgen voor schimmel, bacteriën en andere problemen die voegen kunnen aantasten. Hoe kit u een drain of put goed af? En wat zijn de belangrijkste aandachtspunten die u daarbij in het oog moet houden?

OTTOSEAL S70
€12,35 per stuk (€14,94 Incl. btw)
OTTO Primer 1216
€10,23 per stuk (€12,38 Incl. btw)
OTTOSEAL S70 kleur op maat
€15,62 per stuk (€18,90 Incl. btw)
OTTOSEAL S70 400 ml
€15,37 per stuk (€18,60 Incl. btw)

Alles over Douche drain of put kitten

De invloed van water

Een drain of put krijgt in de dagelijkse praktijk best wat voor de kiezen. De wisseling van warm en koud water kan behoorlijk belastend zijn voor een voeg en op den duur leiden tot uitzetting of krimp, waardoor het voegwerk uiteindelijk krimpscheuren kan gaan vertonen. Die scheurtjes zijn aanvankelijk nauwelijks zichtbaar, maar kunnen na verloop van tijd uitgroeien tot een serieus probleem. Wat ook nogal eens voorkomt bij het kitten van een drain of put, is dat het kitwerk terugzakt tijdens het uitharden. Hierdoor ontstaat een hol gootje, waarin water en zeepresten blijven staan. Deze zeepresten tasten op hun beurt weer de kit aan en vormen tevens een uitstekende voedingsbodem voor ongewenste schimmels en bacteriën. Het gebruiken van de verkeerde kit verergert dit probleem natuurlijk verder en is vaak de oorzaak voor loslatende kitlagen in doucheruimtes of openbare zwembaden.

Douche drain kitten van RVS met Ottoseal S70

Kitten RVS en metalen drains en putten

U kunt de bovengenoemde problemen voorkomen door te kiezen voor professionele kit die is geoptimaliseerd voor het gebruik op vochtige plekken zoals (douche)putten en drains. Gebruik hiervoor een hoge kwaliteit sanitairkit zoals de Ottoseal S70. De Ottoseal S70 is prima toegerust op het kitten van natuurstenen elementen en kan zowel binnen als buiten worden aangewend. Omdat de kit toegesneden is op het afdichten en voegen van elementen als zwembaden en ook onderwatervoegen aankan, is de Ottoseal S70 tevens een goede partner voor het onder handen nemen van putten en drains.

De Ottoseal S70 heeft ook goede hechting op metalen (RVS) en kunststoffen. Omdat deze sanitairkit beschikt over een sterke scheur- en kerfvastigheid en weers- en verouderingsbestendig is, kan deze kit de uitdagende omstandigheden, die heersen in een vochtrijke omgeving, prima weerstaan. De Ottoseal S70 is bovendien schimmelwerend ingesteld.

Aandachtspunten bij kitwerk voor drain en put

Het kiezen van de juiste kit is ook in het geval van een put of drain dus het halve werk. Maar er zijn wel nog een paar belangrijke punten waar u op moet letten als u dergelijke elementen onder handen neemt.

  • Maak gebruik van de juiste primer. Drains zijn meestal van RVS en putjes vaak van kunststof. De Primer 1216 is een geschikte primer voor zowel metalen als kunststoffen. Deze primer zorgt voor goede hechting.
  • Let er verder op dat de voeg goed vol gezet wordt. Zo voorkomt u dat er tussenruimten ontstaan waarin schimmels, vocht en bacteriën zich kunnen ophopen.
  • Buiten het terugzakken van kitwerk, is ook een slechte ventilatie van de ruimte waarin de put of drain zich bevindt vaak een oorzaak voor schimmelvorming. Als overtollig vocht niet naar buiten kan, hoopt het zich in de loop der tijd op. Voor voegwerk is dit meestal geen goed nieuws.

Het voordeel van de professionele sanitairkitten van Ottoseal is dat ze lekkage- en schimmelproblemen weinig kans bieden mits het materiaal goed en zorgvuldig wordt aangebracht.

Wilt u meer informatie over het kitten van drains en putten? Neem dan contact met ons op.