Keuken kitten

De keuken is natuurlijk een plek die ook op kitvlak de nodige aandacht verdient. Het is immers de plaats waar u het eten bereidt, de afwas doet en geregeld uw handen wast. Hoe kunt u het beste te werk gaan bij het kitten van de keuken om een mooi eindresultaat te krijgen en te voorkomen dat schimmels, vocht en bacteriën vrij spel krijgen?

OTTOSEAL S110
€8,46 per stuk (€10,24 Incl. btw)
OTTOSEAL S125
€8,39 per stuk (€10,15 Incl. btw)
OTTOSEAL S100
€9,78 per stuk (€11,83 Incl. btw)
OTTOSEAL S113
€10,32 per stuk (€12,49 Incl. btw)
OTTOSEAL S120
€8,76 per stuk (€10,60 Incl. btw)

Alles over Keuken kitten

Hygiënisch, mooi en praktisch

Door uw keuken op de juiste manier te kitten, wordt bijvoorbeeld voorkomen dat water doordringt op plekken waar het niet gewenst is. Daarnaast gaat een goed aangebrachte kitvoeg de ophoping van vuil in kieren, naden en voegen tegen. Zo krijgt ook bacterie- en schimmelvorming uiteindelijk weinig kans. Tevens is het, om onnodige schade te voorkomen, raadzaam om jaarlijks de kitvoegen te controleren en waar nodig de keuken opnieuw af te kitten zodat deze mooi en hygiënisch blijft. Hierdoor kunt u nog langer genieten van een mooie en praktisch bruikbare keuken. Een keuken afkitten is dus zeer belangrijk voor zowel de hygiëne als het uiterlijk en de uitstraling van de ruimte.

 

Geschikte kitsoorten

Voor het afkitten van een keuken gebruikt u siliconenkit. Waar poreuze en niet-poreuze ondergronden aan elkaar grenzen, wordt eerst met een zogenaamde primer gewerkt. Bij het vervangen van de kitvoeg adviseren wij altijd een goede primer te gebruiken. Welke soort hangt af van de te kitten materialen. Neem gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft.

Een goed voorbeeld van een prima kit voor de keuken is de Ottoseal S110 of S125. Deze neutrale (sanitair)silicone is onder meer schimmelwerend en bacteriostatisch ingesteld en ook geschikt voor dilatatie- en aansluitvoegen in sanitaire omgevingen. Een andere geschikte kitten voor het onder handen nemen van uw keuken is de Ottoseal S121. Heeft u een natuursteen aanrechtblad of tegels in uw keuken? Gebruik dan Ottoseal S70 of S130.

Werkwijze en aandachtspunten keuken

Maar hoe dient u te werk te gaan bij het kitten van de keuken? En wat zijn de belangrijkste aandachtspunten? Het is allereerst verstandig om de voegen voor het aanbrengen van de kit heel nauwkeurig af te plakken. Zo is de kans het grootst dat er uiteindelijk een mooi afgewerkte voeg ontstaat. Spuit de kit vervolgens zo gelijkmatig mogelijk in de voegen. Daarbij drukt u de handgreep van het kitpistool langzaam in en trekt u tegelijkertijd de punt door de voeg, het is belangrijk dat de voeg goed vol zit. Afwerken met kitzeep en een handig stukje gereedschap zoals Fugenboy of Fugenfux. Eventueel een keer nastrijken met uw vingers voor een mooi eindresultaat.

Lees voor het gebruik van de kit in de keuken eerst de productinformatiebladen, hierin staan ook adviezen voor de benodigde primer. Uiteraard kunnen ook wij u adviseren. Neem gerust contact met ons op.