Zwembaden

Het afkitten van een zwembad is een uitdagende klus die best wel nauw luistert. Door de constant vochtige omgeving is er immers sprake van behoorlijk wat slijtage en een ideaal klimaat voor schimmelvorming. Niet de gemakkelijkste omgeving dus voor het aanbrengen van een mooie en goede kitlaag. Welke kitsoorten zijn te gebruiken voor het kitten van een zwembad? En hoe zorgt u voor een mooie kitlaag die lang behouden blijft? Graag helpen wij u verder.

OTTOSEAL S70
€12,35 per stuk (€14,94 Incl. btw)
OTTOSEAL S140
€16,46 per stuk (€19,92 Incl. btw)
OTTOSEAL S18
€13,56 per stuk (€16,41 Incl. btw)
OTTOSEAL S70 kleur op maat
€15,62 per stuk (€18,90 Incl. btw)
OTTOSEAL S70 400 ml
€15,37 per stuk (€18,60 Incl. btw)
OTTOSEAL S140 kleur op maat
€18,63 per stuk (€22,54 Incl. btw)

Alles over Zwembaden

Geschikte Ottoseal kitsoorten voor uw zwembad

Een zwembad is een flinke investering waar u jarenlang plezier van verwacht te hebben. Goed onderhoud en een nette afwerking zijn dan ook geen overbodige luxe. Als u een zwembad wilt kitten, is het allereerst belangrijk om te kiezen voor een chloorbestendige kitsoort. Is dit niet het geval, dan zal de kit oplossen en verpulveren. De Ottoseal S70Ottoseal S140 en Ottoseal S18 zijn geschikte zwembadkitten. Ze zijn alle drie schimmelwerend ingesteld, wat een absolute vereiste is voor het onder handen nemen van een zwembad. Het vochtige microklimaat is namelijk een uitstekende voedingsbodem voor allerhande schimmels, organismen die vooral prima gedijen in natte omgevingen. De bovengenoemde kitsoorten zijn bovendien chloorbestendig, reukvrij en absorberen vibraties van het bewegende water.

Specifieke eigenschappen

De drie zwembad kitten van Ottoseal zijn naast hun universele schimmel- en uv-bestendigheid allemaal uitgerust met hun eigen bijzondere, soortspecifieke kenmerken. De S70 en S140 zijn bijvoorbeeld prima geschikt voor zwembaden van natuursteen, maar kunnen ook worden toegepast bij het kitten van de randen rondom zwembaden en douches. Ze zijn ook prima geschikt voor het gebruik in ruimtes zoals wellnesscentra, sportaccommodaties of fitnessruimtes. De neutraal ingestelde Ottoseal S18 heeft een uitstekende hechting op keramische ondergronden en kan ook worden aangewend voor zwembaden waar permanent water in blijft staan.

Fungitect-zilvertechnologie

De S140 is bovendien uitgerust met de zogenaamde Fungitect-zilvertechnologie, een extra paradepaardje op het gebied van schimmelwering. In tegenstelling tot veel conventionele fungiciden is Fungitect vanuit ecologisch en gezondheidstechnisch oogpunt onschadelijk. De techniek maakt slim gebruik van de natuurlijke antibacteriële werking van zilver, een eigenschap van dit edelmetaal die al eeuwenlang bekend is. Micro-organismen kunnen geen resistentie opbouwen tegen zilver, waardoor de Fungitect-zilvertechnologie lang haar vruchten blijft afwerpen. In tegenstelling tot de traditionele schimmelbestrijdingsmiddelen, wordt Fungitect ook bij sterke waterbelasting niet uit de kit gewassen. Dit leidt ertoe dat uw zwembad minder vaak een onderhoudsbeurt nodig heeft en de vervanging van elastische voegen ook langer uitgesteld kan worden.

Gebruik de juiste primer

Bij het kitten van zwembaden is het gebruiken van primers van essentieel belang. De primer is onontbeerlijk voor het verkrijgen van optimale hechting. In de meeste gevallen is de Otto Primer 1218 de meest voor de hand liggende optie, maar kijkt u voor de zekerheid altijd goed op het productblad van de te gebruiken kit. In openbare zwembaden is vaak te zien dat de kit loslaat, omdat er geen of juist een verkeerde primer is gebruikt. Zorg er ook altijd voor dat de kit goed is uitgehard voordat u het zwembad vult met water.

Meer informatie nodig over onze zwembad kitten? Neem dan gerust contact met ons op.