MS Polymeer en hybride kitten

Het is altijd belangrijk om de juiste kitsoort te kiezen bij het uitvoeren van een specifieke klus. MS-polymeerkit of hybride kit is een veelzijdige kitsoort die vaak wordt gebruikt voor professionele doeleinden. Onze MS Polymeer kitten zijn van professionele kwaliteit en bevatten geen siliconen en isocyanaten.

OTTOSEAL M390
€8,06 per stuk (€9,75 Incl. btw)
OTTOSEAL M360
€6,08 per stuk (€7,35 Incl. btw)
OTTOSEAL M360 580 ml
€9,07 per stuk (€10,98 Incl. btw)
OTTOCOLL M500
€9,18 per stuk (€11,11 Incl. btw)
OTTOSEAL M361
€6,29 per stuk (€7,61 Incl. btw)
OTTOSEAL M360 kleur op maat
€6,29 per stuk (€7,61 Incl. btw)
OTTOSEAL P720
€9,42 per stuk (€11,40 Incl. btw)
OTTOSEAL M350
€9,11 per stuk (€11,03 Incl. btw)

Alles over MS Polymeer en hybride kitten

ms-polymeerkit.jpg

Robuuste alleskunners

Onze MS Polymeer kitten zijn van professionele kwaliteit en bevatten geen siliconen en isocyanaten. Dit heeft als grote voordeel dat onze hybride kit overschilderbaar is, minder snel verouderd en ideaal toepasbaar in de bouw- en scheepsbouwbranche. Wat zijn de belangrijkste eigenschappen en voordelen van deze kitsoort? Wij vertellen u er alles over.

MS-polymeerkitten zijn flexibel inzetbaar en gelden als echte alleskunners. Dat heeft het voordeel dat ze gebruikt kunnen worden voor het kitten van een voeg, maar ook voor het lijmen van elementen. Die geschiktheid als lijmkit danken polymeerkitten vooral aan hun bovengemiddelde sterkte. De kitten hebben hybridepolymeren als basis en zijn vrij van siliconen en isocyanaten.

Belangrijke voordelen van MS-polymeerkit

Naast hun veelzijdigheid hebben MS-polymeerkitten nog een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van veel andere kitsoorten. We zetten ze hieronder kort voor u op een rijtje.

 • MS-polymeerkit geldt als de meest universele en algemeen toepasbare kitsoort.
 • De kitsoort hecht op vrijwel alle ondergronden. Dat maakt polymeerkit geschikt voor een groot aantal toepassingen en bruikbaar in veel verschillende ruimtes.
 • MS-polymeerkit kan ook worden gebruikt op lichtelijk vochtige ondergronden.
 • MS-polymeerkitten zijn een stuk sterker dan veel andere kitsoorten. Alleen polyurethaankitten zijn nog een stukje robuuster.
 • MS-polymeerkit is goed en doorgaans snel overschilderbaar met de meeste verf- en laksystemen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn op de markt. Het is desondanks aan te raden om vooraf goed na te gaan of een bepaalde verfsoort compatibel is met de kit van uw keuze.
 • De MS-polymeerkitten van Ottoseal zijn oplosmiddelvrij en schimmelwerend.

Hoge belasting

De veelzijdigheid en robuustheid van het materiaal zorgt ervoor dat MS-polymeerkit geschikt is voor een breed scala aan toepassingen. Omdat polymeer weinig krimpwerking vertoont, kan deze kitsoort bijvoorbeeld worden blootgesteld aan een hoge belasting en de werking van de ondergrond goed opvangen. Daarnaast is het met polymeerkit vaak mogelijk om, als u bijvoorbeeld kampt met een lekkage, op vochtige gronden noodreparaties uit te voeren.

Let op: Vóór aanvang van de werkzaamheden moet de verwerker zeker stellen dat de materialen die in direct contact met dit product komen ermee en ook met elkaar compatibel zijn en elkaar niet beschadigen of veranderen (verkleuren).

Toepassingsgebieden MS-polymeerkitten Ottoseal

Het uitgebreide assortiment van Ottoseal herbergt de professionele MS-polymeerkitten M350M380 en M500. De kitten zijn onder meer geschikt voor de volgende toepassingen:

 • het afdichten van klimaatregel- en ventilatie-installaties (M500 en M380);
 • het spanningsnivellerend lijmen en monteren van uiteenlopende materialen zoals hout, diverse metalen, glas, kunststoffen en brandwerende bouwplaten (M500);
 • constructies in de carrosserie-, voertuig-, wagen-, container-, metaal-, apparaten- en scheepsbouw (M500);
 • het lijmen van gelakt en geëmailleerd glas, steen, natuursteen en keramiek (M500);
 • het afdichten van dubbelglas in houten ramen en profielglas (M350);
 • het afdichten van aansluitvoegen aan ramen en deuren van hout, metaal en kunststof (M350);
 • het afdichten van buis- en antennedoorvoeringen, voegen aan gevels en metaalbouwconstructies (M350);

U ziet het: MS-polymeerkit is uw ideale partner bij het uitvoeren van een breed scala aan verschillende kitklussen. De polymeerkitten van Ottoseal zijn in minder verschillende kleuren verkrijgbaar dan siliconenkitten. Maar omdat polymeerkitten overschilderbaar zijn, kunt u er uiteindelijk toch alle kanten mee op. De Compatibiliteit van polymeerkit met een groot aantal verfsoorten garandeert dat u de juiste kleur vindt. Neem dus gerust een uitgebreider kijkje in onze webwinkel om de diverse opties nader te bekijken.

Per stuk of per doos bestellen 

De M-serie leveren wij zowel in kokers als in aluminium foliezakken. U heeft de mogelijkheid om in onze webshop per stuk te bestellen. De kokers hebben de inhoud van 290 ml, 300 ml en 310 ml. De aluminium foliezakken 580 ml. Bestelt u in grote volumes? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.