Professionele lijmen kopen

Bent u op zoek naar professionele lijm? Dan bent u bij ons op het juiste adres. Er bestaan tegenwoordig talloze lijmen voor een brede waaier aan verschillende toepassingen. Welke lijmsoorten zijn er zoal? En welke lijmsoort heeft u nodig voor een bepaalde klus of een specifiek type materiaal? Wij tonen het aan de hand van een helder overzicht.

OTTOSEAL M360
€6,29 per stuk (€7,61 Incl. btw)
OTTOCOLL M500
€9,18 per stuk (€11,11 Incl. btw)
OTTOCOLL M550 HiTack
€9,40 per stuk (€11,37 Incl. btw)
OTTOCOLL M560 X-TREME
€12,10 per stuk (€14,64 Incl. btw)
OTTOCOLL P525 190 ml
€14,92 per stuk (€18,05 Incl. btw)
OTTOCOLL M595
€14,07 per stuk (€17,03 Incl. btw)
OTTOCOLL P340 Rapid
€8,81 per stuk (€10,66 Incl. btw)
OTTOCOLL M500 kleur op maat
€9,18 per stuk (€11,11 Incl. btw)

Alles over Professionele lijmen kopen

Verschil tussen kit en lijm

De begrippen worden soms door elkaar gebruikt, maar kit en lijm zijn duidelijk twee verschillende materiaaltypen. Lijmen zijn ontwikkeld om twee delen aan elkaar vast te hechten, terwijl kitten vooral de taak hebben om naden en kieren af te dichten. Kitten behouden een zekere mate van elasticiteit. Bij lijmen is dit juist niet gewenst. Lijmen harden uit, zodat de te lijmen delen goed gefixeerd zijn en niet kunnen scheuren of breken.

Soorten lijm

Er zijn tegenwoordig legio lijmsoorten verkrijgbaar bij de betere hobbyzaak en vakspecialist. Om overzicht in dit grote assortiment te brengen, bespreken we een aantal populaire en veelgebruikte lijmsoorten.

Montagelijm

Montagelijm is een robuuste en krachtige lijmsoort die meestal wordt gebruikt om materialen te bevestigen aan een wand, vloer of plafond. Het lijmen van plinten tegen een muur is bijvoorbeeld echt een klus voor montagelijm. Montagelijm heeft vullende eigenschappen, wat bijvoorbeeld handig is als de ondergrond niet vlak of poreus is. De lijm brengt bovendien een sterke verbinding tussen de te verlijmen delen tot stand, ook als deze delen niet helemaal perfect op elkaar passen. Er bestaan zowel 1-componentige als 2-componentige montagelijmen. De Ottocoll P85, M570, M580 en M550 zijn schoolvoorbeelden van kwalitatief hoogwaardige montagelijmen voor professioneel gebruik.

Acrylaatlijm

Acrylaatlijm zoals de Ottocoll TopFix is ideaal voor diverse montagewerkzaamheden binnenshuis. Acrylaatlijm bestaat uit organische verbindingen van acrylzuur, zogenoemde esters. De uiteindelijke lijmverbinding komt tot stand door de polymerisatie van de esters.

Acrylaatlijm heeft een aantal voordelen. Het materiaal heeft bijvoorbeeld een hoge aanvangshechting en hardt snel uit. Omdat de meeste acrylaatlijmen ook waterafstotend zijn, kunnen ze vaak ook worden gebruikt op vochtige of olieachtige ondergronden. Omdat acrylaatlijm niet gauw broos wordt, is het materiaal uitermate geschikt voor duurzame verlijmingen die een lange levensduur moeten hebben. Daarnaast zijn veel acrylaatkitten prima overschilderbaar.

Hybridelijm

Hybride lijm wordt vaak gebruikt in de bouw, bijvoorbeeld voor het uitvoeren van renovaties aan gebouwen. Hybridelijmen voor professioneel gebruik, zoals bijvoorbeeld de Ottocoll HiTack M550, zijn prima bruikbaar voor spanningsnivellerende verlijmingen. Hybridelijm is ook bestand tegen spatwater en kan dus zowel binnen als buiten worden gebruikt.  

PU-lijm

PU-lijm is een zeer sterke en uitermate duurzame lijmsoort. Het materiaal is bestand tegen zware omstandigheden. Ideaal dus voor het lijmen van moeilijke verbindingen die zwaar worden belast. PU-lijm is bovendien watervast en dus ook prima te gebruiken in vochtige omgevingen. De lijm is daarnaast oplosmiddelvrij en uitgerust met een goed vullend vermogen.

PU-lijm is toegesneden op een keur aan diverse toepassingen. De lijm wordt bijvoorbeeld veel aangewend in de constructie- en metaalbouw. Ook voor het verlijmen van autoruiten wordt meestal PU-lijm gebruikt. PU-lijm is verder ook uitermate geschikt voor het weersbestendig lijmen van hoekverbindingen bij constructies als metalen ramen, deuren, gevels en serres. Met de Ottocoll P83, P85 en P86 herbergt de collectie van Ottoseal diverse PU-lijmen voor professioneel gebruik.

Constructielijm

Constructielijm is een oersterke lijmsoort die ideaal is voor het lijmen van veeleisende verbindingen. Dit lijmtype wordt vooral vaak ingezet voor houtconstructies die grote spanningen moeten kunnen weerstaan.

Siliconenlijm

Siliconenlijm bestaat uit de basisstoffen silicium en zuurstof. De lijmverbinding komt tot stand doordat water (in de vorm van uit de lucht afkomstig vocht) reageert met de siliconen in het materiaal. Siliconenlijm is erg sterk en dus goed toegerust op het lijmen van verbindingen die sterk worden belast of een lange levensduur moeten hebben. Met de Ottoseal S9, Ottocoll S16 en Ottocoll S610 bent u bij ons ook aan het juiste adres voor siliconenlijm van absolute topkwaliteit.

Lijmen van Ottocoll

Voor het kopen van diverse, op professioneel gebruik toegeruste lijmen zit u bij Ottoseal.nl altijd goed. Onze lijmproducten zijn van excellente kwaliteit. Wij leveren zowel aan particulieren als zakelijke klanten. Onze kit- en lijmproducten worden door professionals als ‘zeer goed verwerkbaar’ bevonden voor een breed spectrum aan diverse toepassingen.

Heeft u vragen en wenst u meer informatie? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.