Afwerkzeep en finishers

De kitlaag is goed en naar tevredenheid aangebracht. Na deze tijdrovende klus is het tijd voor de finishing touch, het afmessen en afwerken van de kitvlakken. Hoe werk je een kitoppervlak optimaal af en welke werkwijze genereert het beste resultaat? Hieronder enkele tips voor de afwerking.

OTTO Afwerkzeep
€2,30 per stuk (€2,78 Incl. btw)
OTTO Afwerkzeep voor natuursteen
€2,30 per stuk (€2,78 Incl. btw)
Kitzeep afwerkzeep gold
€4,15 per stuk (€5,02 Incl. btw)
OTTO Geconcentreerde Afwerkzeep
€11,56 per stuk (€13,99 Incl. btw)
OTTO Afwerkspray
€6,71 per stuk (€8,12 Incl. btw)
Kitzeep Wet Scrub Wipes bus 100 wipes
€13,09 per stuk (€15,84 Incl. btw)
Kitzeep Wet Wipes bus 80 wipes
€10,69 per stuk (€12,93 Incl. btw)

Alles over Afwerkzeep en finishers

Het mooi afmessen en afwerken van een kitlaag is een klus die de nodige precisie en oog voor detail vereist. Het zou immers zonde van de tijd en inspanning zijn als u achterblijft met een rafelige of matig afgewerkte kitstrook. Het is daarom belangrijk om goed te letten op een paar cruciale aandachtspunten voor het bereiken van een optimaal resultaat.

Na het aanbrengen van de kitlaag is het zaak om de laag glad te strijken. Spuit de aansluitingen eerst in met wat afwerkzeep in een emmer water. Wij adviseren de standaard afwerkzeep van Otto of, indien de kit is aangebracht op een ondergrond van natuursteen, de Otto Marmer afwerkzeep. Vervolgens kunt u een kitplaatje of speciaal stukje afwerkgereedschap zoals de Fugenboy of Fugenfux gebruiken voor het afstrijken van de kitlaag. Maak het kitplaatje nat in een emmer met kitzeep en plaats het afstrijkplaatje haaks op de tegels, tegen de kit aan. Strijk van beneden naar boven de overbodige kitresten weg. Het is raadzaam om altijd van onderuit te beginnen, want anders wordt de vloer nat van het naar beneden druppelende water en zal de kitlaag zich daar niet goed aan de ondergrond hechten. U kunt voor de zekerheid altijd nog een keer met de vinger over de kit strijken voor het perfecte eindresultaat.

Heeft u hulp of advies nodig met het afwerken van de kit? Neem dan gerust contact met ons op.