Siliconenkit

Onze professionele siliconenkitten kunnen uitstekend beweging opvangen en zijn verkrijgbaar in zowel kokers als worsten. U kunt Ottoseal siliconenkit gebruiken voor het afdichten en afwerken van verbindingen, tegenhouden van vocht en vullen van naden of kieren. De siliconenkitten in onze webshop zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Wij hebben altijd wel een kleur leverbaar die past bij de ondergrond. Mocht er onverhoopt de juiste kleur er niet tussen zitten, dan kunt u iedere gewenste kit kleur op maat laten maken.

OTTOSEAL S110
€8,47 per stuk (€10,25 Incl. btw)
OTTOSEAL S70
€12,44 per stuk (€15,05 Incl. btw)
OTTOSEAL S100
€9,78 per stuk (€11,83 Incl. btw)
OTTOSEAL S125
€8,39 per stuk (€10,15 Incl. btw)
OTTOSEAL S51
€18,69 per stuk (€22,61 Incl. btw)
OTTOSEAL S140
€16,46 per stuk (€19,92 Incl. btw)
OTTOSEAL S113
€10,32 per stuk (€12,49 Incl. btw)
OTTOSEAL S110 kleur op maat
€10,22 per stuk (€12,37 Incl. btw)

Alles over Siliconenkit

siliconenkit.jpg

Professionele siliconenkit

Siliconenkit is een elastisch afdichtmateriaal dat een ideaal hulpmiddel vormt voor de professional en vrijetijds klusser. U kunt Ottoseal siliconenkit gebruiken voor het afdichten en afwerken van verbindingen, tegenhouden van vocht en vullen van naden of kieren. Afhankelijk van de precieze ondergrond die u onder handen wilt nemen, hebben wij verschillende professionele siliconenkitten beschikbaar. Siliconenkit is zeer geschikt voor het afdichten van voegen, naden en kieren in uw badkamer, keuken, toilet, douche, auto, boot of caravan.

Professionele siliconenkit zoals de Ottoseal S100, S110 of S125 zijn elastisch, schimmelwerend en water- en temperatuurbestendig. Uitermate handig dus voor het afdichten van bijvoorbeeld badkamer, keuken, sanitair en tegels. De Ottoseal S110 is bovendien prima geschikt voor glas en gevel en bruikbaar voor het voegen en lijmen van blank glas, profielglas, vitrines, etalageruiten, terraria en dubbelglas constructies.

Goede voorbereiding op het kitten

Voordat u de siliconenkit gaat aanbrengen, is het zaak om de scheur of kier waaraan u gaat werken goed schoon en droog te maken. Maak de loszittende deeltjes eerst los met een schraper of mes en reinig de opening vervolgens met een vladder, stofzuiger of kwast. Als het te kitten gedeelte nog vies is, is het verstandig om die plek te reinigen met Otto Cleaner T. Soms is het nodig om een primer toe te passen. Dit vermelden wij in de productbladen van de toe te passen kit. De productbladen kunt u downloaden op onze productpagina's. Om nauwkeurig te kunnen werken, zeker op plaatsen die lastig te bereiken zijn, kunt u ervoor kiezen om de te kitten plek af te plakken met schilderstape. Vergeet niet om na het kitten de tape te verwijderen, en wel voordat de siliconenkit droog is.

Plaatsen van de kitkoker

De laatste voorbereidende handeling is het plaatsen van de kitkoker. Met een veilig kokermes kunt u het tuitje van de kitkoker en het puntje van de spuitmond wegsnijden. Een groter stuk afsnijden betekent een bredere kitstrook. De kitstrook moet 1 tot 2 millimeter breder zijn dan de voegopening. Doe vervolgens de koker in het kitpistool. Als u het handvat inknijpt, vult de spuitmond zich met siliconenkit. Stop met knijpen op het moment dat de siliconenkit zichtbaar wordt.

Siliconenkit aanbrengen

Het belangrijkste aandachtspunt is dat u voldoende kit in de voeg aanbrengt. Dit geeft het mooiste en strakste eindresultaat. Het vinden van de juiste kitsnelheid is van belang bij het aanbrengen van het materiaal. Een te langzame kitsnelheid leidt tot een hobbelig oppervlak en de verspilling van siliconenkit. Als u te snel werkt, wordt de voeg, kier of scheur niet goed gevuld en afgedicht.

De siliconenkit wordt aangebracht door het kitpistool in een hoek van ongeveer 45 graden te houden en naar u toe te trekken. Het is belangrijk dat de voeg goed vol gezet wordt. Na het kitten kunt u de voeg nat maken met kitzeep. Een zeer geschikt product hiervoor is Otto afwerkzeep, die vervolgens kan worden afgewerkt met afwerkgereedschap zoals Fugenboy of Fugenfux. U kunt altijd met uw vinger een keer afstrijken voor het perfecte eindresultaat. Het effectief verwijderen van kit begint met het juiste gereedschap. Lees hier onze tips hoe u siliconenkit het beste kunt verwijderen.

Siliconenkit van Ottoseal

Voor het kopen van professionele siliconenkit bent u bij Ottosealpro.nl aan het juiste adres. Onze kitproducten zijn van excellente, professionele kwaliteit. Wij hebben bovendien een zeer grote verscheidenheid aan kit kleuren standaard voorradig in ons assortiment. Dit is uniek in de branche en een groot voordeel, omdat er vrijwel altijd een geschikte kleur voor uw project leverbaar is. Bovendien kunt u bij ons zowel per stuk als per doos bestellen! 

In onze webshop kunt u veilig en vertrouwd uw professionele siliconenkit kopen. Voor veel artikelen geldt, voor 16.00 uur besteld? De volgende werkdag in geleverd. Onze professionele klantenservice staat iedere werkdag voor u klaar. Wilt u grote volumes bestellen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.