Glas en spiegels

De voorbereidingen en eerste stappen verschillen bij het kitten van glas niet wezenlijk van regulier kitwerk op andere ondergronden. Gaat u eenmaal aan het werk, dan zijn er bij het kitten van glas wel een paar belangrijke aandachtspunten.

OTTOSEAL S70
€12,35 per stuk (€14,94 Incl. btw)
OTTOSEAL A250
€9,48 per stuk (€11,47 Incl. btw)
OTTOSEAL S113
€10,33 per stuk (€12,50 Incl. btw)
OTTOSEAL S70 kleur op maat
€15,62 per stuk (€18,90 Incl. btw)
OTTOSEAL S28
€12,47 per stuk (€15,09 Incl. btw)
OTTOSEAL S50
€26,34 per stuk (€31,87 Incl. btw)
OTTOSEAL S9
€13,40 per stuk (€16,21 Incl. btw)
OTTOCOLL S16
€12,91 per stuk (€15,62 Incl. btw)

Alles over Glas en spiegels

Werkwijze en aandachtspunten bij het kitten van glas

De voorbereidingen en eerste stappen verschillen bij het kitten van glas niet wezenlijk van regulier kitwerk op andere ondergronden. Gaat u eenmaal aan het werk, dan zijn er bij het kitten van glas wel een paar belangrijke aandachtspunten. Zorg er allereerst voor dat de glaslatten (de elementen tussen raam en kozijn die het glas op zijn plaats houden) helemaal schoon en stofvrij zijn. Kit de opening tussen glaslat, sponning en glas vanuit de hoek gelijkmatig, in een rechte lijn en in een rustig werktempo vol. Secuur werken is daarbij van groot belang, vooral omdat glaskitten goed en snel hechten en het dus lastig is om eventuele fouten te corrigeren. Bij glas is het bovendien extra belangrijk dat de kitlaag vol genoeg is. Dit houdt dus in dat het materiaal zonder bubbels en niet-geraakte stukken dient te worden aangebracht. Een matig of slordig gekitte rand heeft namelijk tot gevolg dat er gemakkelijk water bij het kozijn kan komen. Dit zal op den duur leiden tot houtrot.

Het afwerken van een kitlaag op glas

Is de kit naar tevredenheid aangebracht? Werk de kitlaag dan af met een in kitzeep gedoopt kwastje of speciaal afwerkgereedschap zoals de Fugenboy of Fugenfux. Verwijder vervolgens de eventueel achtergebleven, overbodige glaskitresten. Tot slot kunt de kitlaag nog een keer met een vinger nastrijken. Bij het kitten van glas is het belangrijk om de kitrand minimaal een dag te laten drogen voordat u het glas weer wast.