Dilatatiekit en gevelkit

Bent u op zoek naar gevelkit of dilatatiekit? Onze dilatatiekit en gevelkitten zijn van professionele kwaliteit en kenmerken zich door een hoge scheur- en kerfvastigheid. Daarnaast zijn onze dilatatiekitten in de regel elastisch en spanningsnivellerend en goed gewapend tegen slag-, stoot- of afschilbelasting.

OTTOSEAL M360
€6,08 per stuk (€7,35 Incl. btw)
OTTOSEAL S110
€8,46 per stuk (€10,24 Incl. btw)
OTTOSEAL M360 580 ml
€9,07 per stuk (€10,98 Incl. btw)
OTTOSEAL S113
€10,32 per stuk (€12,49 Incl. btw)
OTTOSEAL P305 600 ml
€11,69 per stuk (€14,14 Incl. btw)
OTTOSEAL A205
€2,86 per stuk (€3,46 Incl. btw)
OTTOSEAL S10
€13,40 per stuk (€16,21 Incl. btw)
OTTOSEAL S115
€7,96 per stuk (€9,63 Incl. btw)

Alles over Dilatatiekit en gevelkit

Wat is een dilatatievoeg?

De dilatatievoeg is een goed voorbeeld van een voegsoort die u in de praktijk vaak tegenkomt. Maar wat is een dilatatievoeg precies? En wat zijn de speciale voordelen van dilatatiekit bij het kitten van een dilatatievoeg? Wij vertellen u er graag meer over.

Er zijn heel wat verschillende soorten voegen. De keuze van het voegwerk hangt af van een aantal factoren. De vochtbelasting van de gevel en de ondergrond waarop het voegwerk is aangebracht zijn meestal doorslaggevend. 

Een dilatatievoeg is een voeg die is ontworpen om het uitzetten en krimpen van materialen (in vaktermen aangeduid met de term ‘werking’) op te vangen. De dilatatievoeg voorkomt dat materialen gaan scheuren door de optredende spanningen. De vorm en afmetingen van de voeg zijn afhankelijk van de grootte en soortbelasting, de gewenste waterdichtheid en de maximale horizontale en verticale bewegingen van de voeg.

Varianten dilatatievoeg

In de praktijk zijn dilatatievoegen er in verschillende varianten. Als de vulling van een voeg alleen van de buitenkant wordt belast, wordt er vaak gekozen voor het aanbrengen van een variant die bestaat uit elastisch materiaal. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van kit met daarachter een vulling van kunststofschuim. In andere constructies ligt de nadruk juist op waterdichtheid. Goede voorbeelden zijn vloeren en keldermuren. Voor dergelijke klussen worden vaak voegbanden gebruikt. In vloeren worden vaak ook dilatatievoegen toegepast. Dilatatievoegprofielen zorgen er in dat geval voor dat de randen van de voegen niet afbrokkelen door de belasting van bijvoorbeeld voertuigen die over de vloer rijden. Dilatatievoegprofielen worden gemaakt van metalen zoals aluminium, corrosievast staal (RVS) of verzinkt staal. Deze metalen worden vaak in combinatie met rubber aangewend.

De voordelen van dilatatiekit

Om een dilatatievoeg te kunnen bewerken, is het belangrijk dat de gebruikte kit over een aantal specifieke eigenschappen beschikt. Zo moet de kit stevige trek- en drukkrachten van binnenuit kunnen weerstaan om te voorkomen dat er scheuren in het kitwerk optreden. Daarnaast moet de kit bestand zijn tegen krachten die van buitenaf op de voeg inwerken. Dilatatiekit kenmerkt zich dan ook door een hoge scheur- en kerfvastigheid. Daarnaast zijn dergelijke kitten in de regel elastisch en spanningsnivellerend. Dilatatiekitten zijn bovendien ook goed gewapend tegen slag-, stoot- of afschilbelasting.

Dilatatiekitten van Ottoseal

Het assortiment van Ottoseal bevat een aantal hoogwaardige dilatatiekitten die geschikt zijn voor professioneel gebruik. De Ottoseal S115 en S125 zijn bijvoorbeeld bouwsiliconenkitten die prima zijn toegesneden op het bewerken van dilatatievoegen. Dat geldt ook voor robuuste afdichtingskitten zoals de Ottoseal M360 en P300. U ziet, ook voor het kitten voor een dilatatievoeg bent u bij Ottoseal aan het juiste adres. Voor extra vragen over dilatatiekitten en hun specifieke eigenschappen kunt u natuurlijk altijd terecht bij onze ervaren specialisten.