Beglazingskit en glaskit

Voor het afkitten van dubbelglas in kozijnen en ramen zijn verschillende mogelijkheden. Wij hebben enkele topkwaliteit beglazingskit in ons assortiment. Hieronder vindt u de meestverkochte glaskit. Beschikbaar in meer dan 40 kleuren. Op werkdagen voor 16.00 uur besteld? Morgen in huis!

OTTOSEAL S50
€26,34 per stuk (€31,87 Incl. btw)
OTTOSEAL S110
€8,46 per stuk (€10,24 Incl. btw)
OTTOSEAL S113
€10,33 per stuk (€12,50 Incl. btw)
OTTOSEAL S72
€12,98 per stuk (€15,71 Incl. btw)
OTTOSEAL S28
€12,47 per stuk (€15,09 Incl. btw)
OTTOSEAL S7
€13,40 per stuk (€16,21 Incl. btw)
OTTOSEAL S9
€13,40 per stuk (€16,21 Incl. btw)
OTTOSEAL S10
€13,40 per stuk (€16,21 Incl. btw)

Alles over Beglazingskit en glaskit

beglazingskit.jpg

Glaskitten van Ottoseal

Glas is een alomtegenwoordig materiaal in onze dagelijkse omgeving. Grote kans dus dat u op een gegeven moment te maken krijgt met een klus waarbij voegen die aansluiten op een glasconstructie gekit moet worden. Hoe gaat u in zo’n geval te werk? En wat zijn de belangrijkste verschillen in werkwijze tussen het kitten van glas en regulier kitwerk? We vertellen u er graag meer over. 

Voor het kitten van glas hebben we verschillende professionele beglazingskitten beschikbaar. U kunt het beste gebruikmaken van kwalitatief hoogwaardige kitsoorten. Denk aan de Ottoseal S110, Ottoseal S7, S50, de Ottoseal S9, maar ook de spiegellijm Ottocoll S16 volstaat. Deze kitten beschikken stuk voor stuk over een uitstekende weers-verouderings- en UV-bestendigheid. Bovendien hebben ze ook een hoge kerf- en scheurvastigheid. De bovengenoemde professionele kitten hechten dankzij hun kleefkracht ook goed en snel aan de glazen ondergrond.

Toepassingen van glaskit

Voor het afkitten van dubbelglas in kozijnen en ramen is Ottoseal S110 een uitermate geschikt product. Deze siliconenkit is UV-bestendig en gaat jarenlang mee. De kozijnen kunt u het beste eerst schilderen en vervolgens op kleur afkitten. In Nederland is het gebruikelijk dat men de kit overschildert. Wij adviseren echter om eerst de kozijnen te schilderen en daarna op kleur te kitten. Onze siliconenkitten zijn uitstekend UV-bestendig en flexibel in tegenstelling tot de ‘overschilderbare’ beglazingskitten. Verf kan geen tot weinig beweging opvangen en zal scheuren op de kitvoeg.

Door eerst te schilderen en dan kitten wordt er veel onderhoud en schade zoals houtrot voorkomen. Verder is Ottoseal S110 ook prima geschikt voor glas en gevel en komt uitstekend van pas bij klussen zoals het voegen en lijmen van blank glas, profielglas, vitrines, etalageruiten, terraria en dubbel glas constructies.

Wilt u een extra weerbestendige kit gaan inzetten voor bijv. weather sealing? Gebruik dan de Ottoseal S7. Dit is een speciale kit die tevens geschikt is voor isolatieglas en het afdichten van PVB folies. De Ottoseal S28 is een prima optie voor het kitten van geheel uit glas bestaande objecten zoals frameloze aquaria en terraria, maar kan bijvoorbeeld ook worden aangewend voor het lijmen van glazen bouwstenen.

Voor het afdichten van vitrines en etalages in de retail, winkelcentra en restaurants kunt u de Ottoseal S50 gebruiken. Dit is een bijzondere beglazingskit, aangezien de glasheldere kleur ervoor zorgt dat de kit bijna niet te zien is met het blote oog.

De Ottocoll S16 staat ook wel te boek als spiegellijm en is dus uw ideale partner bij het spanningsnivellerend lijmen van spiegels op glas, keramiek, edelstaal, aluminium, hout, beton en nog een keur aan andere materialen. De kit is bovendien prima toepasbaar op plexiglas en gelakt of geëmailleerd glas. Voor het afkitten rondom de spiegels adviseren wij Ottoseal S125. De Ottoseal S9, een 1-componentige afdichtingskit, is vooral toegesneden op elementen van isolatieglas in combinatie met butyl-caoutchouc als primaire afdichting.

 

Per stuk of per doos bestellen 

De glaskitten van Ottoseal leveren wij zowel in kokers als in worsten. U heeft de mogelijkheid om in onze webshop zonder meerprijs per stuk te bestellen. De kokers hebben de inhoud van 290 ml, 300 ml en 310 ml. De aluminium foliezakken 580 ml. Bestelt u in grote volumes of wenst u een prijsgave te ontvangen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.