Tips voor het gebruik van een primer

  • Geplaatst op
  • Door Ottoseal Pro
  • 0
Tips voor het gebruik van een primer

Een kit kan alleen duurzaam functioneren als er een optimale verbinding is tussen de kit en de ondergrond. Een primer of voorbehandelingsmiddel is een laag die aangebracht wordt op een oppervlak voordat er gekit wordt, voor een betere hechting van de kit op een ondergrond.

 

Een primer wordt gebruikt om een oppervlakte te blokkeren, zodat er geen verschillen ontstaan in de absorptie van de kit. Kies altijd een primer die geschikt is voor uw ondergrond en zorg dat de ondergrond schoon, droog stof- en vetvrij is. Primer verbeterd de hechting van de kit op ondergronden, stopt de zuigende werking vanuit poreuze ondergronden en vormt een basis tegen water- en vochtbelasting van buitenaf.

Poreuze en niet poreuze ondergronden

Het gebruik van een primer is voor sommige ondergronden noodzakelijk. De hechting van de kit wordt negatief beïnvloed bij poreuze ondergronden. Bijvoorbeeld bij poreuze ondergronden als hout, beton en steen is een primer van belang, maar ook bij voegen die een sterke werking kunnen ondergaan.

Niet poreuze ondergronden hoeven vaak niet voorbehandeld te worden met primer. Glas, kunststof, metaal en keramiek kunnen het best gekit worden met een kit die direct hecht op de ondergrond. Het is van belang om dit na te kijken in het specificatieblad op onze website.

 
Primer voor natuursteen en metaal

Wij hebben meerdere primers in ons assortiment. De Otto Primer 1216 zorgt ervoor dat Ottoseal afdichtingskitten beter hechten op natuursteen, metalen en sommige kunststoffen. Denk aan: Belgisch hardsteen of marmer, maar ook RVS, edelstaal, geëloxeerd aluminium, koper, verzinkt staal en chroom en gecoate metalen. 

 

Zwembaden voorbehandelen

De Otto Primer 1218 kunt u gebruiken voor zwembaden en andere omgevingen met contstante waterbelasting. Siliconen primer voor constante belasting met water. Verkrijgbaar in drie variaties: 100 ml, 250 ml en 1000 m

 

Gecoat metaal of gietasfalt

Wilt u gaan primeren op gecoate of non-coating metalen en/of PVC? Gebruik dan de OTTO Cleanprimer 1101 . Deze primer heeft daarnaast een reinigende werking. De Cleanprimer 1226 zorgt voor een verbeterde hechting op gietasfalt. Andere primers zijn specifiek ontworpen voor ondergronden als zandsteen (1102), minerale werkstoffen (1105 en 1215), kunststoffen (1217, 1227) en siliconen-afdichtingskitten met verven of lakken (1230). Kijk voor de juiste primer op het specificatieblad van de kit.

 

Aanbrengen en testen

Een primer moet met behulp van een kwast of roller in de voeg aangebracht worden op zowel de voegwanden als voegonderzijde. Bij het gebruik van primers is het van belang dat de minimale en maximale droogtijd van de primers aangehouden wordt.

Vooral bij verfoppervlakken, (poeder-)coatings en kunststoffen kan de samenstelling zo verschillend zijn dan een test vooraf aan te raden is. Een test kan eenvoudig gedaan worden door een klein stukje van de kit op de ondergrond aan te brengen en te kijken of de kit hecht na volledige uitharding.

 

Primer kopen

Bij ons bent u aan het goede adres voor het kopen van een goede primer. Wij hebben verschillende primers in ons uitgebreide assortiment. Wilt u zeker weten dat u de juiste primer koopt? Neem dan even contact met ons op via de chat of op telefoonnummer 0578-692320.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.