Verschil Ottoseal S68 en S69
- Geplaatst op
- Door Ottoseal Pro
- 0
De Ottoseal S68 en S69 lijken erg op elkaar, maar zijn toch verschillend. Beide afdichtingskitten zijn namelijk geschikt voor cleanrooms en klimaatinstallaties. Maar ook overige specialistische ruimtes zoals bij elektronica- en chipfabricage. Graag lichten wij de verschillen én overeenkomsten toe in dit artikel.
Kit bestand tegen agressieve reinigings- en desinfectiemiddelen
Qua toepassingsgebieden zijn er enkele verschillen. Zoals eerder genoemd zijn beide siliconenkitten gericht op elastische voegenwerken in cleanrooms en andere medische ruimtes en ventillatie-installaties. Een belangrijk verschil is dat u de Ottoseal S69 kunt toepassen in ruimtes waarbij er hoge eisen worden gesteld aan de hygiëne. De Ottoseal S69 is bestand tegen agressieve reinigings- en desinfectiemiddelen. Hierdoor kan deze professionele siliconenkit ook gebruikt worden in ziekenhuizen, verwerkende bedrijven en de levensmiddelenbranche.
Vernetting van de siliconen
Een ander belangrijk verschil zit in de vernettende eigenschap van de siliconenkit. De Ottoseal S68 is oxime neutraal vernettend en de Ottoseal S69 acetaat vernettend. Een ander belangrijk verschil is de schimmelwerendheid van de kit. De S68 is daarnaast bestand tegen schimmels, de S69 niet. De S69 geeft een goede chemische bestendigheid en geeft geen beschadigingen door agressieve reiniging en desinfectiemiddelen. Ook is deze kit bestand tegen mechanische belasting en heeft de kit een hoge kerf- en scheurvastheid.
Kleuraanbod
De Ottoseal S68 heeft in totaal 8 kleuren variërend van transparant tot RVS edelstaal. De Ottoseal S69 heeft standaard 4 kleuren. Uiteraard is het mogelijk om een kleur op maat te laten maken. Bekijk deze pagina voor meer informatie.
MEKO-vrij en kit voor foodsector
Ook is de S68 MEKO vrij. MEKO is een bekende oxime die vrijkomt bij het uitharden en huidirritatie, ademhalingsproblemen en allergische reacties kan veroorzaken. De S69 is niet MEKO-vrij, maar wel weer geschikt voor de levensmiddelenindustrie. Het heeft zelfs het prestigieuze certificaat behaald van het Duitse instituut Chemisches Laboratorium Dr. Stegemann, Georgsmarienhütte.
Bij het verwerken en tijdens de uitharding van de S68 en de S69 is het van belang dat er voor voldoende luchttoevoer gezorgd wordt. Bij de S69 worden er geleidelijk geringe hoeveelheden azijnzuur vrijgezet. Bij de S68 komen er geleidelijk geringe hoeveelheden van oximeverbindingen vrij.
Goed om te weten is dat beide cleanroomkitten zowel binnen als buiten ingezet kunnen worden. Na volledige uitharding zijn beide kitten geheel reukloos.
Mocht u nog vragen hebben over de Ottoseal S68 of de Ottoseal S69 dan kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij staan iedere werkdag voor u klaar.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...