Welke kit voor buiten kan ik het beste gebruiken?

  • Geplaatst op
  • Door Ottoseal
  • 0

Het kiezen van het juiste materiaal is een eerste vereiste voor het welslagen van elke kitklus. Zeker voor het kitten van voegen en verbindingen die in de buitenlucht staan, en dus worden blootgesteld aan de elementen, is het kiezen van de juiste kit een belangrijk aandachtspunt. Welke kit kunt u het beste gebruiken voor buiten? En welke eigenschappen moeten kitten voor buitengebruik hebben? In dit artikel leggen we het uit.

 

Weerbestendigheid van buitenkit

Kitsoorten voor buiten moeten allereerst beschikken over een goede weerbestendigheid. Elementen in de buitenlucht hebben immers te kampen met de inwerking van regen, wind, sneeuw, zonlicht en hagel. Zeker in een land als Nederland laat het weer zich nogal eens van zijn onstuimige kant zien. Veel van de acrylaat- en siliconenkitten van Ottoseal zijn prima bestand tegen stevige weergrillen. Acrylaatkitten zoals de Ottoseal A215 en A225 zijn zowel binnen als buiten te gebruiken en goed bestand tegen verschillende weersinvloeden.

 

Uv-bestendigheid

Ook de zon kan na verloop van tijd een nadelige invloed op een kitlaag hebben. Een veelvoud aan uv-straling geeft de kleur van de voeg vaak een fletse uitstraling of kan ervoor zorgen dat de kit na verloop van tijd gaat rafelen. De professionele siliconen- en acrylaatkitten van Ottoseal die zijn toegesneden op buitengebruik beschikken over een bovengemiddeld hoge uv-bestendigheid. Zo blijven uw kitlagen er ook na een hete en zonnige zomer gewoon pico bello uitzien.

 

Schimmelwerende kit

Kitlagen die aan de buitenlucht zijn blootgesteld krijgen ook onherroepelijk te maken met vocht. Denk aan de druilerige herfstbuien die zo typerend zijn voor ons weertype of de steeds vaker optredende stortbuien in de zomer. Daarnaast zijn er natuurlijk ook omgevingen, zoals bijvoorbeeld buitenzwembaden, die permanent met natte omstandigheden te maken hebben. Een hoge vochtigheidsgraad werkt schimmelvorming in de hand. Micro-organismen vermeerderen zich namelijk het snelst onder warme en vochtige omstandigheden. Professionele natuursteenkitten en -lijmen als de Ottoseal S70 en de Ottocoll M500 zijn sterk schimmelwerend en geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Prima materialen dus voor het kitten van elementen die te kampen hebben met hoge vochtigheidsgraden.

 

Conclusie

Zoals u ziet zijn er diverse kitsoorten die u prima buiten kunt gebruiken. Neem gerust eens een kijkje op onze site voor het complete kitassortiment van Ottoseal. U kunt natuurlijk ook altijd terecht bij onze technische dienst voor gedegen advies op het gebied van buitenkitwerk.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.