Verschil overschilderbare en aanschilderbare kit

  • Geplaatst op
  • Door Ottoseal Pro
  • 0

We ontvangen geregeld de vraag wat wij nu precies bedoelen met overschilderbare kit en aanschilderbare kit. Graag leggen wij dat aan u uit.

Verschil overschilderbare en aanschilderbare kit

We ontvangen geregeld de vraag wat wij nu precies bedoelen met overschilderbare kit en aanschilderbare kit. Graag leggen wij dat aan u uit.

Bij overschilderbare kit kunt u met de meeste verfsystemen over de kit heen schilderen nadat het volledig is uitgehard. Denk bijvoorbeeld aan de acrylaatkitten en polymeerkitten in ons assortiment. Deze afdichtingskitten kunt u daarnaast veelal schuren en verder afwerken. De mogelijkheden vermelden we in het specificatieblad op de pagina van het product.

Met aanschilderbaar bedoelen we iets anders. U kunt in dat geval niet over de kit schilderen, maar wel er langs heen. De verf hecht aan de zijkanten van de kit. Hou er dan wel rekening mee dat u vooraf goed reinigt met de Otto Cleaner T.

 

Siliconenkit overschilderen

De meeste siliconenkitten zijn niet overschilderbaar. Verf hecht namelijk niet op siliconen, er kan kratervorming ontstaan. Ook kan de verf gaan scheuren na het overschilderen door de elasticiteit van de siliconen. Een uitzondering hierop is de Ottoseal S113 in combinatie met de Otto Primer 1230. We adviseren altijd te testen of de hechting afdoende is.

 

Acrylaatkit overschilderen

Om te overschilderen is een acrylaatkit dus een optie. Zorg er wel voor dat deze volledig is uitgehard, om mogelijke barsten te voorkomen. Dit duurt gemiddeld een week. Raadpleeg het specificatieblad voor de exacte uithardingstijd. Bij het overschilderen van acrylaatkit kunt u bijvoorbeeld kiezen voor verf op waterbasis of terpentinebasis. Wel raden wij aan om altijd even vooraf na te gaan of de verf en de acrylaatkit compatibel zijn.

 

Overschilderen polymeerkit

Ook kan er kit op polymeerbasis gebruikt worden voor toepassingen waarbij overschilderen nodig is. Polymeerkitten zijn kitten met een lijmfunctie. Ook deze kit is goed overschilderbaar met verf op waterbasis en verf op terpentinebasis. Een test is altijd raadzaam om er zeker van te zijn dat de verf hecht op het afdichtingsproduct.

 

Kit op kleur

Kit is een afdichtingsproduct. De meeste siliconenkitten hebben wij op kleur gemaakt zodat ze niet meer overschilderd hoeven te worden. U kunt dan eerst schilderen en vervolgens, na volledige uitharding, afdichten in de gewenste kleur. In ons assortiment hebben we meer dan 200 kleuren kit direct leverbaar. Grote kans dat er ook een afdichtingskit bij zit in uw kleur.

Mocht onverhoopt uw kit kleur er niet bij zitten, dan kunt tegen bepaalde voorwaarden een kleur op maat laten maken door ons. De meeste NCS of RAL-kleuren zijn mogelijk, maar ook metallic kleuren of bepaalde structuurkleuren voor steensoorten. Er zijn vele mogelijkheden, neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.